17 dec 2008

Geraldines verhaal (oktober 2003 en juni 2004)

ik ben geraldine, 29 jaar getrouwd en heb een zoontje van 1 jaar. Op 31 mei heb ik een enorme vaginale bloeding gehad, ik maakte me al direct al zorgen.
Ik ben naar de huisarts gegaan en heb aangedrongen op een uitstrijkje. 2 juli werd het uitstrijkje gemaakt, nog geen week later hing de huisarts aan de telefoon, er waren kwaadaardige cellen gevonden. Of wel er was pap 4 geconstateerd dit zei me niet zo veel, dus ik ging zoeken op internet en zo kwam ik bij jou terecht.
ik schrok van wat ik vond maar dacht misschien valt het mee.
Niet dus, de gynaecoloog deed een lisexcisie en week werd er baarmoederhalskanker geconstateerd. Een paar dagen later zaten mijn man en ik al in het AMC voor verder onderzoek.
na dit bezoek voelde ik me al positiver, er zijn zeer gespecialiseerde artsen en ik was daar in goede handen.
Er werd stadium 1b geconstateerd ,wat een wertheim-okabayashi, oftewel verwijderen van baarmoeder omliggend weefsel+lymfeklieren, operatie inhoudt.
oke dacht ik, als ik maar weer gezond kan worden, dan moet het maar.
dus op 27 augustus werd ik opgenomen, de operatie heb ik goed doorstaan. Na 10 dagen de uitslag, LYMFEKLIEREN ZIJN SCHOON!!!!!
enorm blij. maar er waren wel onrustige cellen gevonden, dus om de 3maanden word er gecontroleerd.
ik ben nu een maand thuis en het valt me niet mee. de angst dat het terugkomt overheerst nu een beetje.

Update (juni 2004)

hier een update van geraldine, inmiddels is het alweer bijna een jaar na de wertheim operatie en het gaat erg goed met mij. ik ben nog steeds schoon en de onrustige cellen zijn weer normaal! ik heb wel soms last van rug en benen, maar de arts zei dat ik moet leren de buikspieren te trainen omdat je rugspieren na de operatie alles opvangen. ik ben ook al weer 6 maanden aan het werk. door deze hele gebeurtenis ben ik wel anders in het leven gaan staan. ik geniet nu nog meer van mijn zoontje en de gewone dingen. en dat mijn lichaam zo veranderd is, ach als dat alles is! ik raad iedere vrouw aan die iets vreemds aan haar lichaam constateerd om echt naar de dokter tegaan want daarmee kun je echt erger voorkomen, ook al is het eng om die onderzoeken te ondergaan.

geraldine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten